Skip to content

Térelválasztó üvegfalak

Térelválasztó üvegfal

 

AZ ÜVEGFAL

Ha modern térelválasztást szeretnénk, akkor leginkább az üvegfal jön szóba. Több célból alkalmazunk üvegfalat, de a lényeg, mindig a térelválasztás és a design. Ami még ennél is fontosabb, az a maximális biztonság. 

Magánlakásokban konyha – nappali – étkező – és fürdőszoba elválasztó üvegfalait építjük, erről bővebben a zuhanyfalaknál írunk, munkahelyi környezetben tárgyalókat és irodákat alakítunk ki, szépségszalonokban különböző kezelőhelységeket alakítunk ki.  Uszodákban, szállodákban wellness részlegeket építünk üvegből.

Az üveg tetszőlegesen dekorálható, kihasználhatjuk hő és hangszigetelő képességeit is. Az üveggel történő térelválasztás során a fény megtartása fő szempont. A betekintés megengedése, vagy megakadályozása minden esetben szabadon választható a különböző üveg típusok és dekorációs technikák alkalmazásával. Sőt, az okosüveg megjelenésével ezek kombinációja is egyre inkább elterjedt. Bővebben erről az okosüvegeknél olvashatnak.
Konyhai hátfalakat és üveg falburkolatokat színes, festett, nyomtatott üvegekből készítünk, ezeket dekorüvegeknek nevezzük és bővebben ott írunk róla.

A RÖGZÍTÉSRŐL

A térelválasztó üvegfalat alsó, felső, szorító sínes rögzítéssel készítjük irodákban, a wellness és fürdőszobai típusoknál fix üvegrögzítőket és keskenyebb profilokat használunk, egyedi design igénye esetén szóba jön pontmegfogásos rögzítés, de azt csak speciális esetekben javasolhatjuk a különleges üvegigénye miatt.

Minden szerelvényünk rozsdamentes, kültéren is használható, pl. terasz térelválasztó üvegek esetében, illetve üveg kerítéseknél, vagy kukatárolók esetében is.

TULAJDONSÁGOK

  • Biztonságos, kizárólag biztonsági üvegből készül.
  • Elegáns és modern megjelenésű.
  • Bármilyen méretben, szinte bárhol, utólag is beépíthető.
  • Modern és exkluzív megjelenés.
  • Számtalan dekorációs lehetőség
  • Rövid gyártási idő, saját üzemünkben
  • Egyszerű gyors kivitelezés a helyszínen
  • Könnyen tisztítható

 

HANGSZIGETELÉS ÉS A HŐSZIGETELÉS

Fontos kérdések merülnek fel a hangszigetelés és a hőszigetelés tekintetében. Hőszigetelt üveget csak hőhídmentes keretbe szabad beépíteni, ellenkező esetben komoly gondot okozhat a páralecsapódás.

Hangszigeteléssel kapcsolatos elvárásokat mindig előre tisztázni kell, mert ez meghatározza a beépítés módját és az üvegek típusát. 

Az egyszerű edzett üvegektől az akusztikus laminált típusokig igen széles a választék. Erről bővebben az üvegek hő- és hangszigetelése témakörben foglalkozunk, telefonon, vagy személyesen is szívesen segítünk.

KÜLTÉRI ÜVEGFAL

Kültéri üvegfal esetén a legfontosabb kérdés a tisztántartás, a hajnali pára, az időjárási körülmények és a szálló porterhelés speciális védelmet tesznek indokolttá.

Poros, koszos üveget még akkor sem tisztíthatunk törléses technikával, ha üvegtisztítót használunk! Ezzel kapcsolatban kérje javaslatainkat.

ÜVEGFAL TERVEZÉSEKOR

Üvegfal tervezésekor már érdemes felkeresni minket, hogy a szükséges kialakításokat megfelelően eszközölhessék, elkerülve ezzel a kompromisszumos megoldásokat és a plusz költségeket.

Méret, fénykép nekünk már bőven elég az árajánlathoz és a kialakítási javaslathoz.

Jöjjön el hozzánk és nézze meg beépítve is az üvegfal választékot!

Üvegajtók az üvegfalakban többféle megoldásban lehetnek.

Egyszerű mechanikus, vagy automata motoros, keret nélküli tolóajtók, továbbá korszerű fékes rendszerrel szerelt önbehúzó mechanikával szerelt tolóajtók állnak rendelkezésre. Nyíló ajtók magas komfortot biztosító automata padlócsukókkal, tolópajzsokkal, középzárakkal, padlózárakkal felszerelhetőek. Kialakítás szerint felülvilágító, oldalvilágítók építhetők hozzájuk. Jöjjön el és megmutatjuk!

Minden üveggyártás előtt természetesen szakszerű és pontos helyszíni felmérést végzünk.  

Üvegesbeépítést vezető szakemberünk ellenőrzi a megfelelő kialakításokat is, és esetleges eltérés esetén a korrekciók lehetőségét javasolja. Megfelelő síkú padlóburkolat, a függőben lévő falak ritkán vannak, az üvegekkel bizonyos mértékig lehet kompenzálni. Ez csak a helyszíni lézerszintezett felmérés alkalmával határozható meg a burkolások után. Felmérés után kezdődhet a gyártás.

Amint elkészülnek az egyedi méretű üvegek, kiszállítjuk és beépítjük őket.

 

Koncz Gábor

üveges, üzletvezető

Tel.: 06209142783

https://egyszeruenuveges.hu

https://uvegdoktor.hu

Térelválasztó üvegfalak – A Szép Életre Fel! – Életmód magazin (aszepeletrefelmagazin.hu)