Skip to content

Lobog a függöny, pedig csukva van az ablak?

a fa nyílászárók korszerűsítésével még a gáz számláját is lefaragjuk!

Lobog a függöny, pedig csukva van az ablak?

Esetleg süvít be a hideg levegő, szökik a meleg?

E problémák sajnos nem oldódnak meg maguktól, s a házi barkácsolással lehet, Ön többet fog ártani, mint használni. Amennyiben úgy érzi, hogy nem szigetelnek jól nyílászárói és ezáltal magas a gáz számlája is, úgy egy rendkívül költséghatékony megoldással, a meglévő nyírászárója hőtechnikai átalakítását vállaljuk.

Ahogy azt már Ön is tapasztalhatta, az energiaárak ugrásszerűen megnőttek, s Önnek régi, geréb-és pallótokos, tessauer, sofa, dufa, kisipari és műemlék jellegű ablakai nem képesek a mai kor hőtechnikai, műszaki elvárásainak megfelelni. Anno kiváló minőségű alapanyagokkal dolgoztak a szakemberek, de akkoriban nem voltak a maihoz hasonló, korszerű hőszigetelő anyagok. Ez 20-30-40 évvel ezelőtt nem volt gond, hiszen nem kellett ilyen magas energiaárakra számolniuk az embereknek. Mára azonban e nyílászárók elavultak, így átalakításra szorulnak.

Cégünk leggyakrabban a faablakok külső szárnyának hőszigetelésével segít Önnek lefaragni a gázszámlát úgy, hogy a régi hengerelt síküvegek helyett korszerű(4-16-4 Low-E+Argon gáz) hőszigetelt üveget épít a nyílászáróba, amit egy külső esztétikusan megmunkált fa kerettel rögzítünk. Így az üveg felület hőátbocsátási képességét minimálisra csökkentjük. A termo üveg és a rögzítő léc találkozását folyékony szilikonnal zárjuk le. Az új hőszigetelt üveggel ellátott szárnyat, körbe le is szigeteljük, a jelenleg legkorszerűbb technológiás magas szilikon tartalmú szigetelőanyaggal.

A külső szárny mindig nagyobb hőhatásnak van kitéve, ezért célszerű azzal dolgozni, de természetesen az Ön igényeinek megfelelően a belső szárnyat is tudjuk szigetelni, ha úgy kívánja.

Ne feledje! Korszerűsítéssel sokszor jobb hatásfokot érhet el, mintha új ablakot venne!

Ezzel az átalakítással az ingatlan hőkomfortja jelentősen megnő, míg a gáz számlája arányosan csökkenni fog!

A műemlékvédelemre és a régies jelleg megőrzésére is figyelünk!

A korszerűsítés során mi a műemlékekre és a régies jelleg megőrzésére is nagy figyelmet fordítunk. Az utcafrontról is látható, „sokat megélt” faablakoknak van egy különleges vizualitása, melyeknek vétek lenne modern külsőt adni, így elveszne varázsuk. Mi a régies kialakítást megőrizve korszerűsítjük az Ön faablakait! Egyes városokban, egyes épületek kapcsán szabvány írja elő, hogy milyen külsejű, formájú, kialakítású ablakot szabad beszereltetni, hiszen az önkormányzat megpróbálja megtartani a történelmi városképet. Mi segítünk abban, hogy az előírásoknak megfelelő hőszigetelő üveg kerüljön beszerelésre Önnél is!

Publikációnk megjelent a https://aszepeletrefelmagazin.hu Életmód magazin Otthon rovatában is!