Skip to content

hőálló üveg Kandallóba

Lakásából otthont varázsol

Nem véletlen, hogy majdnem minden karácsonyi képeslapon, de még a bútoráruházak katalógusaiban is kandallós nappalikat találunk. Egy jól megépített, a szoba arculatához tökéletes illeszkedő kandalló olyan családias, meghitt hangulatot áraszt, ami átjár minden más bútort is a környezetében, a karosszékektől a konyhapultig.

A legtöbben ezt az évszázados hagyományokkal magyarázzák, amik már a tudatalattinkba épülve azonosítják a kandallóban lobogó tüzet az otthon melegével. Mindenki vágyik rá, hogy egy hűvös éjszakán az égő fa pattogását hallgatva hátradőlhessen a fotelben, és nyugodtan olvashasson, vagy nézze a táncoló lángokat.

És ezt nem lehet pótolni semmivel. Mondhatjuk, hogy a gázfűtés, a radiátorok néhány százalékkal hatékonyabban működnek, de a hangulatot nem lehet velük utánozni. Még csak be sem kell gyújtanunk: nyáron, a melegben a puszta látvány is olyan szintű jelenség, amit nem lehet szavakkal leírni. A kandalló alatt nem egy háztartási eszközt értünk, hanem valami sokkal megfoghatatlanabb élményt!

Publikációnk megjelent a https://aszepeletrefelmagazin.hu életmód magazin otthon rovatában is!

Képek: Pinterest