Skip to content

Balkon üvegfal trendek 2021

Avagy kis átalakítással hogyan növelhető egy lakás hasznos alapterülete?

Balkon üvegfal trendek 2021

Avagy kis átalakítással hogyan növelhető egy lakás hasznos alapterülete?

Ez a típusú átalakítás, beruházás hiánypótló megoldást kínál a magyar építő ipari piacon. Nem kell felesleges merevítő oszlopokat és összekötő elemeket elviselnünk a szabad kilátás útjában. Teljes egészében ki tudjuk nyitni teraszunkat, balkonunkat és zárt állapotban is megfelelő a kilátásunk, hiszen nincs semmi, ami zavarna bennünket. Minden évszakban használhatjuk a megnövekedett, lakásunk, házunk plusz alap területét. Az eddig csak részben használt területek, még hasznosabbak lesznek, hiszen kizárjuk az időjárás változásait.

Lesz hely a virágoknak, biliárd asztalnak stb.., zord időben is elválasztja, védi otthonunkat.

Telepítését szakembereink végzik, felmérés, egyeztetés után, megoldást javasolnak, majd a gyártás és beépítés után máris használni lehet a lapozható üvegfal rendszer által nyújtott előnyöket.
Avagy kis átalakítással hogyan növelhet
ő egy lakás hasznos alapterülete?

Ez nem hőszigetelő rendszert jelent, de a 8mm-es Edzett biztonsági üveg által nyújtott védelem elegendő, hogy eddig nem tapasztalt lehetőségeket a legkülönbözőbb időjárási körülmények kipróbálhassuk.

Szépen süt a téli nap, de fúj a szél? Már nem!

A rendszer kétféle kialakítással rendelhető, az alapvető funkció marad, mind két kialakításnál, vagyis a balkon, vagy télikert, határolása és nyithatósága.

2-4-6 m kiosztással rendelhető a magasság 3 m, függesztő sínes szerkezetű, alul csak egy minimális megvezetés tartja a helyén az üvegtáblákat. Terasz kialakításánál természetesen közép záras kilincses, ellendarabos megoldással praktikus, zárható ajtót kapunk.

Balkonok esetében még ez sem gátolja a kilátást, az üvegtáblák egymáshoz sorolásakor átlátszó szilikon profilt alkalmazunk, hogy a szél még itt se találjon utat.

Térelválasztóként alkalmazva az alsó vezető kiemelkedik a padozat síkjából, még a részleges lesüllyesztés után is, ezért ebben az esetben rámpával segítjük a biztonságos közlekedést.

4-6 m kiosztással rendelhető, maximum 5db-os osztással magasság 3,5 m, alsó sínes szerkezetű, felül csak egy minimális megvezetés tartja a helyén az üvegtáblákat. A legfontosabb különbség, hogy ez a rendszer csak oldalra tolható pl. a maximális 5db-os osztás esetén, az első üvegre tolódik a többi üvegtábla. A belső zár kialakítása alkalmassá teszi biztonsági határolóként alkalmazva is. Balkonok estében még ez sem gátolja a kilátást, az üvegtáblák egymáshoz sorolásakor átlátszó szilikon profilt alkalmazunk, hogy a szél még itt se találjon utat.

Térelválasztóként alkalmazva az alsó vezető nem emelkedik ki a padozat síkjából, ezért a biztonságos közlekedést nem akadályozza.

A lehetséges nagy magasság miatt (3.5m), 8-10mm edzett (ESG), biztonsági üveget alkalmazunk az alsó terhelhetőség nagy előny, a fogadó szerkezetnek nem kell tartani az üveg súlyát. Ezáltal lehetőség van egy könnyedebb, kevesebb anyagból lévő tartó szerkezet készítésére.

Termek elválasztására való alkalmassága függ attól, hogy az első üveg tag mellé sorolt üvegek nem befolyásolják az áthaladási méretet. Amennyiben a teljes szélesség plusz a parkoló mérete úgy a teljes szélesség átjárható.

Publikációnk megjelent a https://aszepeletrefelmagazin.hu életmód magazin otthon rovatában is, amit ezúton is köszönünk! 

Képek: Pinterest