Skip to content

Az üveg előtetők praktikussága és hasznossága

Avagy szakmai tanácsok ingatlan felújításhoz vagy építéshez

Az üveg előtetők praktikussága és hasznossága

Avagy szakmai tanácsok ingatlan felújításhoz vagy építéshez

Miért hasznos az üveg előtető?

Régebben sokszor láthattunk különféle sárga vagy zöld műanyag, hullámos előtetőket a vidéki házak bejárata előtt. Ezek egyáltalán nem voltak esztétikusak, azonban az üveg előtetők megérkezésével ez a probléma megszűnt létezni.

Az üveg előtető maximálisan fényáteresztő, ami nagyban hozzájárul esztétikus megjelenéséhez. Azonban nem csupán díszítőelemként állja meg a helyét. Megóvja a házba belépő és a házból kilépő személyeket az esőtől, hótól vagy jégtől.

Emellett biztonsági funkciókkal is ellátottak az üveg előtetők. Mivel edzett üvegből készülnek, kiválóan ellenállnak a sérüléseknek. Előnyük továbbá, hogy törés esetén nem szilánkos lesz az edzett üveg, hanem lekerekített „üvegcseppek” formájában reped szét megakadályozva a személyi sérülést.

Nálunk lehetősége van függesztett vagy konzolos változat rendelésére is. Az üveg előtetők átlátszóságuknak köszönhetően tökéletesen illeszkednek minden házhoz, homlokzathoz. Nálunk az üveg formáját tekintve is számos kialakításból válogathat.

Ha kiváló minőségű és biztonságos üveg előtetőre vágyik, keressen minket bizalommal!

Rozsdamentes előtetők

A mai modern építészet célja a funkció, az időtálló kivitelezés és a dekoratív, modern megjelenés ötvözése, amely számos épülettípusnál elengedhetetlen napjainkban, legyen szó magán ingatlanokról, középületekről vagy egyéb megoldásokról. Az előtetők védi és díszítik is egyben az épületeket, valamint az anyaghasználatuknak köszönhetően tökéletesen megvalósítható általuk mindhárom elvárás és igény.

  • A rozsdamentes előtetők funkcionális előnyei: Megvédik az épületet, a teraszt és a bejáratot az időjárás viszontagságaitól, továbbá nagyobb méretű kivitelezés esetén funkcionálhat nyitott garázstetőként vagy raktárfedésként is.

  • A rozsdamentes előtetők időtálló kivitelezése: A rozsdamentes kivitelezés biztosítja a minőségromlás elkerülését, valamint könnyű anyagának köszönhetően csökkenthetőek az épületre nehezedő terhek és az anyag lehetővé teszi akár ívelt szerkezetek kialakítását is. Továbbá a tetőszerkezethez kombinált üvegfelületek áteresztik a fényt, ugyanakkor tartós, balesetmentes biztonságot eredményeznek.

  • Dekoratív, modern megjelenés: A rozsdamentes anyagok, valamint az üveg is egyaránt divatos és népszerű építési anyag az iparban, melyek korszerű és letisztult megjelenést kölcsönöznek az épületeknek.

  •  

Tekintse meg weboldalunk kínálatát, valamint rozsdamentes előtetőkkel kapcsolatban bővebb információkért keressen minket elérhetőségeinken!

Az üveg előtetők télen is nagyon hasznosak!

Manapság egyre többen döntenek amellett, hogy üveg előtetővel ékesítsék házuk homlokzatát. Régen igen nagy keletje volt ennek a házdekorációs megoldásnak, ami most újra teret hódít a modern korban. Sokan csak az esztétikai érdemeiért szoktak előtetőt építtetni, azonban számos olyan tulajdonsága van, amely praktikussá is teszi elegáns mivolta mellett.

Az előtetők igazán mutatósak a bejárati ajtó felett. A legtöbb esetben azonban biztonságtechnikai okból is felszereltethetnek üveg előtetőt. Télen, ha nagy hó esik, annak zöme a háztetőn gyűlik össze. Hiába a hófogó a háztetőn, hiszen amikor olvadásnak indul a hótömeg, előfordul, hogy egy nagyobb darab lezuhan a tetőről.

Megvan az esélye, hogy pont a bejárati ajtó előtt álló, kulcsát kereső családtagra esik, ami igen kellemetlen. Az ilyen esetek nem ritkák és súlyos sérüléseket is okozhatnak. Az üveg előtető felszerelésével azonban ez a probléma is megszűnik!

Ha szeretné elkerülni a fent említett baleseteket egy dekoratív megoldással, rendeljen egyedi üveg előtetőt még ma!

Kínálatunkban számos különböző módon kivitelezett előtető megtalálható, mely nem csupán mutatós építészeti elem lehet, de biztonságos is. Előtetőink edzett és ragasztott biztonsági üvegből készülnek. Az edzett üvegtábla sajátossága, hogy egy esetleges törés esetén apró darabokra esik szét és ezzel csökken a sérülések lehetősége. Ragasztott biztonsági üvegek estében az üveg rétegek között fólia helyezkedik el, amely egy bekövetkező törés során nem engedi szétesni a darabokat, hanem egyben tartja. A kivitelezésnek köszönhetően a szerkezet teherbírása megnő.

Előtetőink tartószerkezete készülhet rozsdamentes acélból, selyem mattra csiszolt rozsdamentes acélból, illetve horganyzott acélból. A szerkezetek felfüggesztésére számos megoldás létezik, amelynek csak a képzelet és az igények szabhatnak határt. Lehet függesztett, történhet rozsdamentes acél konzollal, lézervágott vagy hajlított konzollal vagy akár pontmegfogásos üveg előtető is kivitelezhető.

Publikációnk megjelent a Szép életre fel! Életmód magazin otthon rovatában is (https://aszepeletrefelmagazin.hu/az-uveg-elotetok-praktikussaga-es-hasznossaga/), amit ezúton köszönünk!