Skip to content

Az igényes üzletberendezések az edzett üvegbútorokat is jelentik

Avagy az edzett üvegvitrin és üvegbútor trendek napjainkban

Az igényes üzletberendezések az edzett üvegbútorokat is jelentik

Avagy az edzett üvegvitrin és üvegbútor trendek napjainkban

Az edzett üveg használata korunk építészetében alapkövetelmény. Az ebből készült üvegajtók válaszfalak, burkolatok biztonságosak, ellenállóak és nem utolsó sorban rendkívül szépek.

Az edzés lényegében különleges hőkezelési eljárás, edzőkemencében történik. A síküveget először körülbelül 700 fokra hevítjük, majd fokozatosan hűtjük. Az üveg gyakorlatilag a hűtés – melegítés hatására edződik meg, a hagyományos síküveghez képest (pl. hagyományos üvegajtó) négyszeresen, ötszörösen ellenállóbb lesz és törés esetén sokkal biztonságosabb. Éppen ezért kiválóan alkalmas üvegajtó, válaszfalak, tolóajtók készítésére kisgyermekes otthonokban és akár sportpályákon is. 

A nyitott, barátságos belső tereket, a kifinomult modern eleganciát szeretők körében töretlenül népszerűek az üveg belsőépítészeti elemek. Az uveg-doktor.hu csapata színezett, savmaratott és homokfúvott kivitelben is készít edzett üvegeket.

Az edzett üveget, például egy üvegajtó esetében, még az edzés előtt kell megmunkálni. A hőkezelés után az anyag olyan ellenálló lesz, hogy további módosítások nem végezhetők el rajta. Cégünk alapos felmérés után, pontos méretek alapján készíti el a kívánt terméket.

Az üveg egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyiség meghatározó elemeként és kiegészítőjeként is használható. A légies üvegbútorok, vagy művészien színezett elemek bármely belső térben tetszés szerint variálhatók.

Az üvegpolcokon, vitrinekben dekoratívan jeleníthetők meg a tárgyak. Világítással kiegészítve az üvegbútorok vitathatatlanul lenyűgöző hatást keltenek.

Az üveg kiváló teherbíró képességének köszönhetően asztalok, vitrinek készítésére is alkalmas. Cégünk a belső tér színéhez és mintájához illeszkedő gardróbszoba ajtók, burkolatok, polcok, asztalok és számos kiegészítő kisbútor elkészítését vállalja. Egyedi méretek, elképzelések tekintetében is bizalommal fordulhat hozzánk.

Publikációnk megjelent a https://aszepeletrefelmagazin.hu életmód magazin otthon rovatában is, melyet ezúton köszönünk!

Képek: Pinterest