Skip to content

Az akvárium üveget bízza ránk!

A kedvenc halai élőhelyét Önnek kell megtalálnia, azonban a legkülönfélébb színű és biztonsági fokozatú akvárium üvegek gyártását nyugodtan bízza ránk!

az egyszerűen üveges csapata

A mára már hobbivá fejlődött akvarisztika vagy más néven akvarofília nem mást, mint a vízi élőlények, növények, állatok akváriumban való tartását jelenti. Leginkább a halak azok, amik az akvárium élővilágának legimpozánsabb és leggyakrabban előforduló elemei, amelyek között megkülönböztetjük a tengeri halfajokat és az akváriumi édesvízi halakat. A tengeri halak nagy része vadon befogott, a korábban akváriumban nevelkedett halak utódai pedig már trópusi édesvízi fogságban születtek. Egy akváriumban a halakon kívül számos más élőlény is helyet kap, ilyenek például a csigák, rákok, algafogyasztó élőlények, amelyek segítenek az akváriumban zajló élet egyensúlyát fenntartani és rendben tartani.

Fontos még megemlítenünk a vízinövényeket, amelyek szintén fontos szerepet töltenek be, ugyanis az állati élethez szükséges, vízben oldott oxigént szolgáltatják. A növényeken kívül oxigén dúsítására ajánlott a levegőpumpa használata. Különféle berendezésekre és felszerelésekre van szükség az akvárium egyensúlyának fenntartására, ugyanis a káros kémiai elemeknek le kell bomlaniuk, az algák gyors szaporodását is ajánlott elkerülni, tehát számos tényezőt szem előtt kell tartanunk, mielőtt akvárium berendezésére adnánk a fejünket. Végzetes lehet az élőlények és a környezetük közötti viszony egyensúlyának a felbomlása. Nem könnyű feladat ezt az egyensúlyt megteremteni, ám kellő figyelemmel és gyakorlattal rutinná válhat a mindennapok során.