Skip to content

A tükrökről, valamint a dekor üvegekről, mint a lakásunk modern díszeiről röviden

A tükrökről, valamint a dekor üvegekről, mint a lakásunk modern díszeiről röviden

Avagy tükör a lakásban

A tükrök alapvető kellékei az otthonoknak. Többnyire a fürdőszobákban találkozunk velük, hiszen nem hiányozhatnak a mosdó felől, azonban a tükrök ennél sokkal több teret nyernek otthonainkban. Kerülhetnek például a hálószobába, ahol a fésülködő asztal részei lehetnek, vagy előszobába a reggeli készülődéshez, de dekor elemként bármely helyiségben megállják a helyüket.

Amellett, hogy a számos formánál és keret lehetőségnél fogva kiváló díszek lehetnek a tükrök, nem elhanyagolható szempont, hogy kedvezően hatnak a térre, hiszen optikailag növelik azt. Különleges látványvilágot lehet kialakítani, ha több tükröt helyezünk egy térbe, amik visszatükrözik egymás képét.

A helyszíni adottságokat nézve 4-5-6 mm vastagságú lehet. 100cm-es szélességig 4mm tükör, 100-200cm-ig 5mm, 200cm felett 6mm tükör választása ajánlott, hogy minden esetben torzításmentes képet kapjunk. Beépítése ragasztással keret nélkül történik. Az éleit mindig csiszoljuk, hogy teljes legyen az összkép. Létezik az úgynevezett fazettás tükör, ami 20mm, 30mm, vagy akár 40mm lehet.

Díszíthetjük homok fújt mintával is vagy a foncsor megfújása után a tükör hátulja meg is világítható. A tükröket tükörfűtő fóliával is elláthatjuk, ami megakadályozza a pára lecsapódását.

Stílus és egyediség üveglapokba zárva

Hiába vannak a legszebb bútorok konyhánkban, ha az összkép nem az igazi vagy a helyiség hangulata hibádzik valamiben. Ám egy egyszerű megoldással egyediséget csempészhetünk a konyhába, üvegfalak és dekor üvegek segítségével igazán különleges lehet!

Az üvegfalak letisztult eleganciáját kiválóan kiegészítik a színes festett üvegek, melyek egyre elterjedtebb dekorációs elemeknek számítanak napjainkban. Úgy készülnek, hogy az üveg hátlapját lefestik egy úgynevezett RAL színskála alapján, természetesen azt is figyelembe véve, hogy milyen egyéb színekhez kell igazodni a helyiségben, ahova majd kerülni fog. Az üvegburkolat mögé lámpákat vagy egyéb világításokat is tehetünk, teljesen egyedi hangulatot varázsolva. Pultokként és asztallapokként is kiválóan alkalmazhatók, hiszen tisztításuk rendkívül egyszerű.

Dekor üveg igen elterjedt napjainkban, több szempontból is újjá varázsolja konyhája megjelenését. Vastagságát tekintve 4-5-6 mm vastagság a legelterjedtebb függően a méretétől, létezik belőle az úgynevezett float vagy „extra clear” üveg, ezeknél a legyártása után az üveg hátlapját festjük a megszokott RAL színskála alapján, ha valamilyen hő hatásnak van kitéve (főzőlap) vagy konnektor kivágás van benne, minden esetben hőkezeljük (edzük) az üveget a nagyobb tartósság érdekében. Fürdőszobába, konyhapultra, asztallapnak stb. javasoljuk, tisztítása szempontjából is igen célszerű választás.

Válasszon Ön is elegáns, és egyedi megoldásokat otthonába! Bátran keressen fel minket üvegfalakkal és dekor üvegekkel kapcsolatban is, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Publikációnk megjelent a Szép Életre Fel! Életmód magazin otthon rovatában is, amit ezúton köszönünk! https://aszepeletrefelmagazin.hu/a-tukrok-valamint-a-dekor-uvegek-mint-a-lakasunk-modern-diszei/

Képek:

freepik.com EPS vektorok