Skip to content

A modern üveglépcsők világa

Trend ajánló 2021

A MODERN ÜVEG LÉPCSŐK VILÁGA

Az üveglépcső egyre gyakoribb megjelenése a középületekben, irodaterekben és magánházakban a modern kori építészet üvegtrendjének terjedését jelzi. Megjelenését tekintve igen elegáns megoldás. Többrétegű edzett ragasztott üveglapokból készül. Egy-egy egyedi üveglépcső kivitelezése gondos tervezést és előkészítést igényel. Mindenképpen tapasztalt gyakorlott szakembertől kérjen tanácsot mielőtt döntene. Az üveglépcső statikai és esztétikai kialakítása mellett fontos feladat az üveg járófelület csúszásmentesítés is.

A csúszásmentesítésként, üveglépcsők esetében, a leggyakrabban felületi savmaratást vagy homokfújást szoktuk alkalmazni. Esetleg csúszásgátló csíkkal is ellátható, mely jól bírja a takarítást, de kétségtelenül nem a legesztétikusabb megoldás.

Ha már szóba került az esztétika, amennyiben üvegből készült lépcsők élébe korszerű, alacsony fogyasztású LED világítást szerelünk, fantasztikus hangulatú háttérvilágítást hozhatunk létre, mely nagyon látványos megjelenést  biztosít majd lépcsőnknek.

Az üveggel, mint járófelülettel nem csak üveglépcső formájában találkozhatunk.  Összefoglaló néven taposó üveg elnevezéssel illetjük azokat az építészeti elemeket, ahol olyan járható felületet képeztünk ki, ahol az átláthatóság, vagy a fényáteresztés szempontjai miatt üvegből készítettük el azokat.

Trend ajánlónk megjelent a Szép Életre fel! Életmód magazin (https://aszepeletrefelmagazin.hu) Otthon rovatában is!

Képek: Pinterest