Skip to content

A falakat helyettesítő üvegajtók világa

A falakat helyettesítő üvegajtók világa

Avagy a mai modern üvegfal elég esztétikus és praktikus?

Az üvegfalak a legpraktikusabb és vizuálisan a leghatásosabb installációk egyike. A teret napfénnyel árasztják el, és széleskörű választékot nyújtanak egyéb vizuális és gyakorlati felhasználás terén.

Oly sok időt töltünk modern életünkben otthon, a munkahelyünkön vagy valamely más épületben, hogy nehézséget okozhat a természetes napfényhez jutás, amire azonban nagy szükségünk van. A természetes fénytől jobban érezzük magunkat, fokozza a produktivitást és a kognitív képességeket, valamint csökkenti a stresszt.

Egy üvegfal csodálatos kiegészítése otthonodnak vagy egyéb ingatlannak, melynek révén megtapasztalhatod a napfény előnyeit.

Minimális részletekkel rendelkező és gátló keret nélküli üvegfalaink a természeti világot invitálják meg otthonodba, miközben megadja mind a biztonságot mind pedig a kényelmet, amire szükséged lehet. Üvegfalaink ökológiai és gazdasági szempontból is előnyösek, mindamellett, hogy luxus stílust nyújtanak. Akár tapasztalt építész vagy, aki határozott dizájnnal és megoldással rendelkezel, akár egy látnok ingatlan tulajdonos, aki egy üvegfal luxus előnyeit kívánja ingatlanában látni, mi megvalósítjuk álmaidat.

Hol használj üvegfalat?

Az üvegfal ideális térelválasztás szempontjából irodákba, magánlakásokba, wellness központokba, hotelekbe, szépségszalonokba egyaránt. A lakberendezők is leginkább az üvegfalat javasolják, ha valaki modern stílusú térelválasztást szeretne. Letisztult trendet képvisel, ugyanakkor mégis hihetetlenül exkluzív. Hatalmas előnye továbbá, hogy fényáteresztő képessége kiváló, ezért a helyiségek világosak lesznek, a természetes fény pedig pozitív hatást gyakorol a szervezetre.

A feladathoz mindenképp szakember segítségét kérd, hiszen a kivitelezéshez tapasztalatra, tudásra van szükség.

Miért üveg?

A legjobb térkihasználást a legkisebb költséggel: magas minőségű biztonsági üvegelemek alkalmazásával érheted el otthonodban és munkahelyeden is.

A tér költséghatékony felhasználása mellett az üvegfalú irodák, tárgyalók a lámpafény helyett természetes fényt kaphatnak, melynek egészségügyi hatásai közismertek az emberi termelékenységre és boldogságra. Az üvegfalak nyitottságot is sugallnak, mely bizalmat kelt.

Gyakorlati és egészségügyi előnyein kívül az üvegfalakat és üvegajtókat gyorsan építjük be, tehát a telepítést rövid idő alatt elvégezzük, nem koszolunk, így az iroda hamar visszatérhet a megszokott munkamenetbe – de már egy sokkal stílusosabb és előnyösebb környezetbe.

Máshol is felhasználható?

Az üveg felhasználásának lehetőségei végtelenek. Egyedi dekorációs lehetőséget biztosít szinte bárhol, hiszen többféle technikával megmunkálható, festhető, bármilyen alakra és méretre vágható, szinte bárhova alkalmazható, és minden dizájnhoz jól illeszkedik. Nézd meg további egyedi üveg termékeinket, szolgáltatásainkat is: üveg zuhanykabin (egyedi) , beltéri üveg tolóajtó (beltéri üvegajtó), dekorüveg, üvegkorlát, üveg kádparaván.

Üvegfal akár a munkahelyeden is

Az üvegfalak használata maximális átláthatóságot nyújt egy munkahelyi térben is.

Színtiszta átláthatóság. A minimalista üvegfal a helyiség kialakítására irányítja a figyelmet, miközben segítenek tagolni a teret, és levegős munkakörnyezetet teremtenek. Az üvegfal úgy csökkenti a zajokat, hogy a munkavállalók úgy érezhetik, kitörhetnek az irodai légkörből, de mégis annak részei maradhatnak. Úgy zárhatják magukra az üvegfal ajtaját, hogy nem kell aggódniuk, mi történik az iroda többi részében.

Az üvegfalak használata nem csak segít a térelválasztásban és a természetes fény teljes kihasználásában, de olcsóbb is, mint hagyományos falat építeni. Az üvegfal másik nagy előnyét akkor tapasztalhatjuk, amikor átépítésre kerül sor, mert könnyen és gyorsan szétszedhetőek és újra telepíthetőek, valamint nem kívánnak szerkezeti átalakításokat. Az üvegfalak esztétikai örömet okoznak úgy, hogy lépést tartanak a modern dizájn irányelvekkel és a legutóbbi lakberendezési trendekkel.

Az üvegfalat a mennyezetre és a padlóra erősített vízszintes profilokba fogatjuk. Számos ajtómegoldást tudunk javasolni a forgópántos ajtóktól a tolóajtókig, melyeknek szintén nincs kerete. Az előre gyártott elemek lehetővé teszik a rugalmasságot és a nyithatóságot.

A kilincseket, a zárakat és feliratokat mindig az igényeid alapján adjuk hozzá a megrendelt üvegfalak ajtóihoz.

Bármilyen összeállítást is választasz, az üvegfalak stílusos alkotóelemei lesznek munkaközegednek, melyek még vonzóbbá teszik a helyiséget, legyen szó bármilyen munkakörnyezetről.

Referenciafotóinkon tekintsd meg vonzó, elegáns és gyönyörű, ugyanakkor funkcionális üvegfalainkat, talán még dizájn és stílus inspirációt is nyújthatnak számodra. Ha új dimenziót kívánsz adni ingatlanodnak, ne keress tovább, hiszen az üvegfalak a legmodernebb választás, hiszen alkalmazásukkal kivilágosíthatjuk és megnyithatjuk a teret, ugyanakkor izgalmas elemévé válik a lakberendezésnek. Az üvegfalak stílusos térelválasztók, melyek nem teszik a helyiséget sem kisebbé, sem sötétebbé. Az üvegfalak számtalan építészeti, esztétikai és gyakorlati előnyt nyújtanak – számodra is.

Publikációnk megjelent a Szép életre fel! életmód magazin otthon rovatában is (https://aszepeletrefelmagazin.hu/a-falakat-helyettesito-uvegajtok-vilaga/), amit ezúton köszönünk!

Képek:

pinterest